Зустріч французької делегації FEFU на кафедрі програмної інженерії ТНТУ ім. І. Пулюя

В п’ятницю 2 листопада цього року на кафедру програмної інженерії ТНТУ ім. І. Пулюя завітала делегація із Франції «Федерації Обміни Франція – Україна»  (FEFU) у складі Ть’єрі Абоно та Жана-Марі Діона.  Обговорили співпрацю Федерації з кафедрою програмної інженерії. Делегати-волонтери з французької сторони щорічно приїздять до України проводити співбесіди зі студентами та викладачами, які бажають поїхати до Франції на стажування або практику.

Федерація обмінів Франція-Україна (FEFU) була започаткована 1992 року та перший час займалась суто соціально-гуманітарними проектами: наданням допомоги дітям, які потерпіли від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, дітям-сиротам та дітям із малозабезпечених сімей, які виховуються в школах-інтернатах та дитячих будинках сімейного типу тощо. Федерація організовувала перебування таких дітей під час їхніх канікул в французьких сім’ях, допомагала дітям у навчанні та соціалізації.

Згодом діяльність Федерації було розширено на співробітництво із українськими навчальними закладами: це обміні учнями шкіл, коледжів, ліцеїв Франції та України; лінгвістичні навчальні проекти; обміни студентами, організація стажувань наших студентів у Франції та допомога у навчанні українських студентів у Франції.

Зараз робота Федерації обмінів Франція-Україна поділена на два основні напрями: заходи гуманітарного спрямування і заходи із співробітництва.

До складу Федерації обмінів Франція-Україна (FEFU) входять 15 асоціацій, що об’єднують більше 700 господарств, організацій, підприємств, навчальних закладів, які працюють в рамках культурних обмінів між країнами. Наприклад, це асоціації: «Анжу-Україна», «Обміни Лотарингія-Україна: навчання і солідарність», «Співробітництво Пуату-Шарант – Україна», «Іль-де-Франс – Україна», «Асоціація Крез-Коррез для дітей з України» та інші.

Починаючи із 1992 року, усі асоціації, що входять до складу Федерації обмінів Франція-Україна, організували більше 11000 поїздок із України до Франції для дітей із проблемних родин (7969 поїздок влітку і 2297 поїздок на Різдво). В рамках програм із співробітництва, Федерацією було організовано: 1170 стажувань для студентів із України на підприємствах сільського господарства або інших галузей; 253 поїздки студентів або викладачів для практики французької.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *