Програмний інженер ТНТУ ім. І. Пулюя – призер Всеукраїнської студентської олімпіади з англійської мови

Студент кафедри програмної інженерії, факультету ФІС групи СП-21, спеціальності 121 Інженерія програмного забезпечення, Грибун Ігор Євгенович став призером у фінальному етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Англійська мова» для закладів вищої освіти України, де англійська мова не є спеціальністю.

Другий етап проводився 15-16 травня 2019 року у Національному університеті  «Львівська  політехніка», в якому брало участь 31 учасник з 24 університетів України. “Умови проведення II етапу олімпіади були досить складними”, – говорить завідувач кафедри української та іноземних мов, доцент Баб’як Жанна Володимирівна. “Сам процес підготовки до олімпіади був дуже насиченим. Особливо слід відзначити, йому передувала ґрунтовна індивідуальна робота зі студентом викладача кафедри української та іноземних мов Перенчук Ольги Зіновіївни”. До слова, студенти кафедри програмної інженерії завжди відзначаються високим рівнем знань з англійської мови. У цьому також велика заслуга керівництва кафедри програмної інженерії, що приділяє багато уваги вивченню основних мов Європейського Союзу, в першу чергу англійської, французької та німецької мов. Має місце тісна співпраця між кафедрами на міжнародному рівні.

“Вивчення англійської мови є одним із пріоритетів кафедри програмної інженерії”, – говорить завідувач кафедри ПІ, д.ф.-м.н., проф. Петрик М.Р. “Освітніми програмами кафедри передбачено неперервне вивчення, вдосконалення та практика іноземних мов, в тому числі, з англійської технічної мови. Поряд із отриманням науково-практичних знань з основ програмування, об’єкно-орієнтованих технологій розробки програмного забезпечення, архітектури ПЗ та інших спеціальних дисциплін, студент має вільно спілкуватися англійською мовою і бути готовим працювати в міжнародних ІТ-колективах, оперативно комунікувати з різними замовниками та користувачами й, головне, якісно розробляти необхідну ІТ-продукцію. Без цього він не стане ІТ-фахівцем міжнародного рівня. Студенти кафедри з розуміння ставляться до вивчення англійської мови. Зараз поряд з англійською мовою наші студенти отримують базові знання з французької мови. Кафедра, в рамках Європейських наукових програм «DNIPRO», «Campus France» та ін., веде низку перспективних IT-проектів спільно з лабораторіями провідними французьких університетів та IT-компаній. Тому ми інтенсивно ведемо підготовку студентів за європейськими нормами. Враховуючи значення світового IT ринку програмний інженер сьогодні має володіти не однією, а декількома європейськими мовами. Це – майбутнє програмної інженерії та ІТ-індустрії.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *