Багаторічні співпраця з лабораторіями провідних французьких університетів

🇺🇦🇫🇷 В рамках Програми спільних дій між Україною і Францією в галузі науково-технологічного співробітництва кафедрою програмної інженерії ТНТУ розвивається багаторічна результативна співпраця з лабораторіями провідних французьких університетів.

👨‍💻В розвиток цієї співпраці спрямовано цьогорічне лютневе наукове перебування завідувача кафедри програмної інженерії, директора Центру франко-української наукової кооперації і підготовки персоналу, доктора фіз.-мат.наук, професора Петрика Михайла у Вищій школі індустріальних фізики і хімії Парижу ESPCI Paris Tech одного з найпрестижніших вишів Європи і світу, з яким ТНТУ одним із перших в Україні веде багаторічну плідну співпрацю.

🗣 «Метою мого наукового перебування, — говорить проф. М. Петрик, — було, передусім, розвинути існуючі напрями співпраці: моделювання та ідентифікації складних систем компетативної наноадсорбції в неоднорідних нанопористих середовищах та методів аналізу електрофізіологічних сигналів ненормальних неврологічних рухів з декількома лабораторіями ESPCI та Інституту головного та спинного мозку Парижу (ICM Inserm U1127, CNRS UMR 7225), з подальшим залученням до цих досліджень магістрів, аспірантів та науковців кафедри і університету.

🗂 Результатами перебування є наукові обговорення та формулювання нових задач, уточнення підходів до їх вирішення спільними франко-українськими командами, зокрема з командою лабораторії «Mouvements anormaux et ganglions de la base : physiopathologie et thérapeutique expérimentale » ICM-ESPCI -проф. Marie Vidhaillet, проф. Andrè-Pierre Legrand, проф. Stephane Holé, проф. Jacques Fraissard, Dr Isabele Rivals:

▪️ математичні методи аналізу neuro-feedback-впливів для дослідження та аналізу анормальних рухів;

▪️ аналіз електрофізіологічних сиґналів, автоматизація трас руху на цифрових планшетах та створення нових архітектурних моделей ПЗ для мобільних платформах та ін.;

▪️ проф. Петриком М.Р. в лабораторії ICM-ESPCI був проведений науковий семінар на тему «Tablette itérative pour l’enregistrement et l’analyse de mouvements nerveux anormaux» («Ітеративний планшет для реєстрації і аналізу анормальних неврологічних рухів».

🤝 В ході цих обговорень досягнено домовленостей щодо підготовки і підписання білатеральних угод про науково-освітню кооперацію, організації академічних обмінів стажування, участі в міжнародних проектах.

🌐 Ринок праці ІТ-індустрії у Франції на сьогодні є одним з найбільших у Європі і щорічно вимагає додатково понад 50 тисяч висококваліфікованих програмних інженерів та інших ІТ-фахівців. Сукупність цих чинників дає перспективи подальшого розвитку успішної співпраці між ТНТУ та університетами і Вищими школами Франції з питань обміну студентами та підготовки спільних міжнародних науково-дослідних і освітніх програм. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *