Студенти факультету інженерії машин, споруд та технологій долучилися до масштабного інноваційного кемпу для майбутніх аграріїв

Нещодавно здобувачі освіти за спеціальністю «Агроінженерія» Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Ярослав Романюк, Юрій Носаль та Олег Купчак були учасниками кемпу для студентів MHP AGRI Future 2.0.

Цей захід вже традиційно організовує Компанія МХП, яка продовжує інвестувати у розвиток привабливості аграрних професій серед молоді.

З-поміж 220 заявок було обрано 42 щасливці, які пройшли кілька етапів відбору і отримали свій золотий квиток до триденного кемпу. Серед них — троє здобувачів з ТНТУ!

Учасники заходу мали можливість подивитися як працює високотехнологічний агробізнес, проявити свої таланти та сильні сторони, здобути корисні знання та досвід для створення нового технологічного стартапу, розробки і просування інновацій, або щоб приєднатися до провідних компаній в галузі, серед яких і МХП.

Студенти познайомились із виробничими потужностями та технологічними процесами виготовлення олії та комбікорму; побачили як за допомогою дронів можна обприскувати поля, а через GPS керувати трактором чи комбайном; оглянули найсучаснішу техніку, познайомилися з її роботою, зокрема технологіями точного висіву; відвідали інноваційний біогазовий комплекс та побували на новітньому молочному комплексі МХП (більше в огляді www.facebook.com/watch/?v=381485328279223).

Під завершення кемпу учасники вирішували комплексні командні завдання, що стало відмінною нагодою для студентів застосувати свої знання та навички на практиці. Такі задачі полягали у розробці комплексної моделі управління фермою, що вимагали від учасників врахування всіх аспектів – від ефективності виробництва до зменшення екологічного впливу та забезпечення сталого розвитку.

Участь у таких заходах має тільки позитивний ефект — можливості для нетворкінгу та спілкування з однодумцями з усієї України; обмін досвідом та технологіями; можливості розширення контактів з метою подальшого стажування та працевлаштування тощо.